Doorgaan naar inhoud
Levering door heel Nederland Vanaf 600kg geen verzendkosten Minimumorder 250kg Vers van de fabrikant Volg ons
Levering door heel Nederland Vanaf 600kg geen verzendkosten Minimumorder 250kg Vers van de fabrikant Volg ons

Dexter Minikoe

Hoewel de Dexter minikoe een dubbeldoel ras is, wordt het in Nederland vrijwel uitsluitend hobbymatig gehouden. Dexter koeien zijn sterke dieren en kunnen uit de voeten met sobere voeding. De Dexter minikoe wordt vrijwel uitsluitend extensief gehouden.
Waar een ras in stand wordt gehouden, dienen ook dieren geslacht te worden. Bij rassen zoals de Dexter minikoe die traag groeit gaat het niet om een hoog aflevergewicht of efficiënte voerbenutting. Het gaat bij traaggroeiend vee om een gezonde geleidelijke groei en een excellente vleeskwaliteit met sublieme smaak.
Dexter minikoeien gedijen doorgaans vrij goed op slechts gras of hooi. Toch is een aanvulling in met name mineralen en soms ook energie gewenst om de gewenste doelen te bereiken. Kuilvoer en hooi bevatten vaak te weinig mineralen of de mineralen in de verkeerde verhoudingen. Ook vers gras kan, afhankelijk van de grondsoort of het onderhoud van de weide, niet altijd voldoen aan alle eisen voor een gezond rantsoen. De standaard beschikbare vleesveevoeders richten zich vaak alleen op de luxe rassen of op rosé en passen niet goed bij deze traag groeiende rassen. En specifieke aanvullende voeding voor extensief gehouden traag groeiende rassen is daarom aan te bevelen. Uit het assortiment van Voerwaarts passen de Circulaire vleesveevoeders, 100% gemaakt van rest- en retourstromen van humane voeding, uitstekend bij traaggroeiende rassen.

Download hier het Voerschema Traag groeiend vleesvee (pdf)