Doorgaan naar inhoud
Levering door heel Nederland Vanaf 600kg geen verzendkosten Minimumorder 250kg Vers van de fabrikant Volg ons
Levering door heel Nederland Vanaf 600kg geen verzendkosten Minimumorder 250kg Vers van de fabrikant Volg ons

Charolais

Charolais runderen kunnen prima gedijen op sobere voeding. Aan de andere kant heeft het ras wel het potentieel om een hoge groei te realiseren wanneer er rijkere voeding wordt verstrekt.

Houders van Charolais runderen zullen vaak voor een extensieve houderij kiezen en een daaraan gekoppelde 'trage' groei. Een sober ras gedijt doorgaans vrij goed op slechts gras of hooi. Toch is een aanvulling in met name mineralen en soms ook energie gewenst om de gewenste doelen te bereiken. Kuilvoer en hooi bevatten vaak te weinig mineralen of de mineralen in de verkeerde verhoudingen. Ook vers gras kan, afhankelijk van de grondsoort of het onderhoud van de weide, niet altijd voldoen aan alle eisen voor een gezond rantsoen. En specifieke aanvullende voeding voor extensief gehouden traag groeiende rassen  zoals Circulair Mineralenbrok Vitaal is daarom aan te bevelen. 

Download hier het Voerschema Traag groeiend vleesvee (pdf)

Wanneer er wordt gekozen om met Charolais runderen (in de eindfase) de maximale groei te realiseren, dan kan hiervoor het beste het volgende schema worden gehanteerd: Voerschema Vleesvee standaard (pdf)