Doorgaan naar inhoud
Levering door heel Nederland Vanaf 600kg geen verzendkosten Minimumorder 250kg Vers van de fabrikant Volg ons
Levering door heel Nederland Vanaf 600kg geen verzendkosten Minimumorder 250kg Vers van de fabrikant Volg ons

Dahomey dwergrund

Hoewel het Dahomey Dwergrund uitsluitend hobbymatig wordt gehouden, worden er ook dieren geslacht. Hoewel de vleesopbrengst beperkt is, zijn er altijd dieren overbodig wanneer er een ras in stand wordt gehouden. Dahomey dwerg runderen zijn extreem efficiënt en kunnen uit de voeten met zeer sobere voeding. In de laatste fase voor het slachten gaat het om een gezonde geleidelijke groei en een zo goed mogelijke vleeskwaliteit met sublieme smaak te realiseren..

Dahomey dwerg runderen gedijen doorgaans vrij goed op slechts gras of hooi. Toch is een aanvulling in met name mineralen en soms ook energie gewenst om de gewenste doelen te bereiken. Kuilvoer en hooi bevatten vaak te weinig mineralen of de mineralen in de verkeerde verhoudingen. Ook vers gras kan, afhankelijk van de grondsoort of het onderhoud van de weide, niet altijd voldoen aan alle eisen voor een gezond rantsoen.

De standaard beschikbare vleesveevoeders richten zich vaak alleen op de luxe rassen of op rosé en passen niet goed bij deze traag groeiende rassen. En specifieke aanvullende voeding voor extensief gehouden traag groeiende rassen is daarom aan te bevelen. Uit het assortiment van Voerwaarts passen de Circulaire vleesveevoeders, 100% gemaakt van rest- en retourstromen van humane voeding, uitstekend bij traaggroeiende rassen.


Download hier het Voerschema Traag groeiend vleesvee (pdf)