Charolais

Charolais runderen kunnen prima gedijen op sobere voeding. Aan de andere kant heeft het ras wel het potentieel om een hoge groei te realiseren wanneer er rijkere voeding wordt verstrekt.

Houders van Charolais runderen zullen vaak voor een extensieve houderij kiezen en een daaraan gekoppelde 'trage' groei. Een sober ras gedijt doorgaans vrij goed op slechts gras of hooi. Toch is een aanvulling in met name mineralen en soms ook energie gewenst om de gewenste doelen te bereiken. Kuilvoer en hooi bevatten vaak te weinig mineralen of de mineralen in de verkeerde verhoudingen. Ook vers gras kan, afhankelijk van de grondsoort of het onderhoud van de weide, niet altijd voldoen aan alle eisen voor een gezond rantsoen. En specifieke aanvullene voeding voor extensief gehouden traag groeiende rassen is daarom aan te bevelen. Binnen het assortiment voeders op Vleesveevoer.nl zijn er specifieke voeders voor traag groeiende vleesveerassen. Al deze voeders bevatten lijnzaad voor glans op de dieren en optimale vetzuren in het vlees: 

-Slow Grow Opfokbrok (GMO-vrij) 
-Mineralenbrok Vitaal met lijnzaad [Zoogkoeienbrok] (GMO-vrij) 
-Vleesveebrok Finish Slow Grow (non GMO) 

Download hier het Voerschema Traag groeiend vleesvee (pdf)   

Wanneer er wordt gekozen om met Charolais runderen (in de eindfase) de maximale groei te realiseren, dan kan hiervoor het beste het volgende schema worden gehanteerd: Voerschema Vleesvee standaard (pdf))

Charolais
Bezoek ook de pagina van het Nederlands Charolais Stamboek