Additieven & Specialiteiten

Onderdelen 1 tot 10 van totaal 24

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in
 1. Farm-O-San Colostrum Kalf (biestvervanger) 1,5kg

  Farm-O-San Colostrum Kalf (biestvervanger) 1,5kg

  Normale prijs: € 166,51

  Special Price € 155,00

  (Let op: Farm-O-San producten en Refractometers zijn ook los te bestellen zonder verzendkosten, voor overige producten geldt een minimaal (in combinatie met) 250kg voeders!)
  Voordeliger per 2 emmertjes, klik hier.
   
  Heeft uw kalf biest nodig maar is het niet toegankelijk? Farm-O-San Colostrum is een voedermiddel voor pasgeboren herkauwers. Farm-O-San Colostrum is een biestvervanger voor kalveren die ook toepasbaar is bij moederloze opfok. Farm-O-San Colostrum is een gevriesdroogd colostrumpoeder. (Voor schaap- en geitlammeren is er een aparte variant - klik hier)

  Een snelle en hygiënische toediening van biest van hoge kwaliteit is zeer belangrijk voor een optimale start. Uit studies bij kalveren bleek dat 41% van de vaarskalveren een te laag gehalte aan antilichamen in het bloed had na de eerste dag. Bij stierkalveren is dit zelfs 57% op een leeftijd van 3 tot 8 dagen.
  Biest van de moeder is in principe het beste, want het bevat bedrijfsspecifieke antilichamen. De weerstand van de moeder en de hoeveelheid biest die de moeder produceert, beïnvloedt de biestkwaliteit. Gebruik een colostrum supplement als er geen kwaliteit biest of onvoldoende biest beschikbaar is. Het is een gevriesdroogd colostrum van gecontroleerde runderen. Colostrum kan mogelijke antistoffen bevatten van dieren die met een markervaccin tegen IBR geënt zijn. Derhalve dit product niet gebruiken bij stierkalveren die mogelijkerwijs voor KI worden gebruikt.
  Gebruik Farm-O-San Colostrum onmiddellijk na de geboorte, wanneer de natuurlijke biest niet beschikbaar is, of van slechte kwaliteit.
  -Voor kalveren, gebruik 1x 500 gram Farm-O-San Colostrum per kalf als biestvervanger. Los 500 gram op in 2-2,5 liter water (± 40 ° C).
  -Geef de colostrum direct na de geboorte (binnen 6 uur).
  -Bij meerdere toedieningen, Farm-O-San Colostrum tot maximaal 12 uur na de geboorte toepassen.

  Colostrum is 
  -Rijk aan immunoglobulines
  -Vrij van Mycobacterium Paratuberculosis spp. en Rhesus ziekte.
  -Gemakkelijk in gebruik: eenvoudig op te lossen 

  Colostrum draagt bij aan
  -Vitale pasgeborenen
  -Betere groei
  -Hogere weerstand
  -Betere bedrijfsresultaten

  In sommige gevallen is er geen biest beschikbaar of is het niet wenselijk pasgeboren herkauwers met biest van het eigen bedrijf te voorzien. Bij een moederloze opfok, (bijvoorbeeld door verstoting, ziektepreventie of een te groot aantal nakomelingen) is een biestvervanger noodzakelijk. Het is noodzaak dat deze pasgeboren herkauwers direct na de geboorte voldoende biest toegediend krijgen. Door opname van voldoende immuunstoffen, wordt het afweersysteem van het kalf  opgebouwd. Indien deze geen of onvoldoende biest krijgt zullen gezondheidsproblemen altijd voorkomen.

  De oplossing
  Colostrum is vrij van Mycobacterium Paratuberculosis spp. en Rhesus ziekte en bevat bovendien minstens 20% IgG. Dit geconcentreerde product in poedervorm moet zo spoedig mogelijk na de geboorte aan het kalf of lam verstrekt worden. Binnen 12 uur na de geboorte sluit de darmwand en worden geen immunoglobulines meer doorgelaten naar de bloedbaan. Kalveren en lammeren die Colostrum toegediend krijgen, zijn verzekerd van alle noodzakelijke afweerstoffen. Ziekteverwekkers krijgen geen kans en uw kalf of lam groeit beter.

  Analytische bestanddelen FOS Colostrum:
  Ruw eiwit: 50,0%
  Ruw vet: 2,0%
  IgG: > 20,0%
  IgA: 1,5-3,0%
  IgM: 1,0-2,5%

  Graag wijzen wij u op onze voersystemen waarin dit product is opgenomen;
  -Opfokschema fokkalveren intensief
  -Opfokschema fokkalveren regulier
  -Opfokschema vleeskalveren traaggroeiend
  -Opfokschema vleeskalveren standaard
  -Opfokschema vleeskalveren luxe rassen

  Download hier de productspecificatie van Farm-O-San Colostrum Kalf (PDF) (nieuw januari 2017)

  Meer Informatie
 2. Gejodeerd zout (joveezo / jodiumzout) 4 x 25kg

  Gejodeerd zout (joveezo / jodiumzout) 4 x 25kg

  € 28,00

  Joveezo zout is veevoederzout met een jodium toevoeging. Jodium is een element dat niet door het lichaam zelf kan worden aangemaakt en dat slechts in zeer kleine hoeveelheden voorkomt. Jodium is essentieel voor de basale stofwisseling door de productie van thyroxine in de schildklier. Jodiumgebrek kan resulteren in een vergrote schildklier, ook wel krop genoemd. Andere symptomen van jodiumgebrek zijn gebrekkige groei, apathie, blindheid, haaruitval en een ruwe vacht. Bij melkvee kan jodiumgebrek leiden tot achtergebleven placenta, waardoor de voortplantingsfunctie wordt verstoord. Meer Informatie
 3. Keltisch zeezout per pallet (32x25kg)

  Keltisch zeezout per pallet (32x25kg)

  Normale prijs: € 800,00

  Special Price € 792,00

  In het wild levende dieren zoeken hun zoutbronnen zelf in de natuur en houden zo hun natriumbalans in evenwicht. Fokdieren hebben natrium nodig om het tekort aan natrium in de gewone voedergewassen te compenseren. Keltisch zeezout bevat naast organisch gebonden natrium maar liefst 84 mineralen waaronder organisch gebonden jodium. De complete en goed opneembare mineralen maken het mogelijk dat de koeien een betere weerstand krijgen en antibioticagebruik kan worden gereduceerd.

  [Uit Melkveemagazine, febrari 2013:]
  Geen antibiotica meer
  Rijkert Blokhuis heeft in Zeewolde (Fl.) een gangbaar, gemengd bedrijf. ” Blokhuis’ koeien zijn hoogproductief en hadden geregeld last van mastitis. De veehouder schat zo’n vijftig voorkomende gevallen per jaar. Op advies van Mike Donkers is Blokhuis Keltisch zeezout gaan voeren. Elke dag gaat er 50 tot 60 gram per koe in het gemengde rantsoen. „In twee jaar tijd hebben we het antibioticumgebruik er met 96 procent door weten terug te brengen. En dat is de enige wijziging die we hebben doorgevoerd. Kennelijk worden alle tekorten zo op een natuurlijke manier aangevuld.' „Het is belangrijk dat het zout niet wordt geraffineerd of uitspoelt, dan verdwijnen de mineralen”, stelt de veehouder. „Ik heb er ook een veehouder uit de buurt van Assen mee kunnen helpen. Hij had veel problemen en die verdwenen als gevolg van het zout. Hij gebruikt het nu nog steeds.” Blokhuis vindt de werkwijze voor zijn gevoel haast te simpel, maar geeft aan dat het toch wel weerstandverhogend moet werken. „We voeren het nu een jaar of vijf en sindsdien hebben we eigenlijk geen antibiotica meer nodig gehad.”

  Wij leveren dit keltisch zeezout GMP+ en Securefeed waardig, (importeur Breizh is GMP gecertificeerd maar kan zelf niet Securefeed waardig aan u uitleveren)!


  Meer Informatie
 4. Kalkhydraat - gebluste kalk voor stalhygiëne 25kg

  Kalkhydraat - gebluste kalk voor stalhygiëne 25kg

  € 7,08

  Kalkhydraat

  GEBLUSTE KALK, VOOR STALHYGIËNE

  Kalkhydraat (type CL80) is een zeer basisch middel met een PH van 13. Het verbetert de hygiëne in de stal en het neemt vocht op.

  Kalkhydraat werkt als een bacterie- en schimmeldodend middel in de stallen, problemen met coli en klebsiella mastitis zijn hiermee uit te bannen. Daarnaast neutraliseert het ook zuren en verbetert het de hoefkwaliteit.

  Kalk in de juiste toepassing is een goedkoop middel voor de gezondheid van dieren in termen van vermindering van het aantal ziektekiemen. Het kan worden ingezet als een soort voetbad in een loopruimte of als strooiseltoevoeging in ligboxen en potstallen. Maden en eitjes van insecten zullen door het basische milieu niet overleven en het helpt ook bij verbetering van de klauwhygiëne en de luchtkwaliteit. De zogenaamde kalkstroboxen verhogen niet alleen het ligcomfort, maar creëren ook een hygiënische omgeving voor de uier- en klauwgezondheid. De kalk maakt de mest ook meer homogeen en komt met zijn pH verhogend effect ook als meststof op het land van pas.
  Let op: een pH van 13 kan irritatie op de huid van de dieren geven, of voor schrale spenen bij melkvee zorgen. Bij gebruik van Kalkhydraat in ligboxen adviseren wij altijd om een laag (gehakseld) stro over de kalkhydraat strooien en de Kalkhydraat te mengen met gewonen (voeder)kalk / krijt zodat de pH verlaagd wordt. 

  Toe te passen bij rundvee, varkens, geiten en schapen.  Meer Informatie
 5. Propyleenglycol - Monopropyleenglycol MPG 1000L Multibox

  Propyleenglycol - Monopropyleenglycol MPG 1000L Multibox

  € 1.840,00

  Zuivere en geconcentreerde propyleenglycol voor verstrekking aan koeien, schapen en geiten.
  -Zeer zuiver
  -Reukloos
  -Ook geschikt voor vriespuntverlaging van drinkwater
  -Bevat 99,5% 1,2-propyleenglycol
  -in 1000 liter IBC vat /multibox

  Propyleenglycol (monopropyleen / MPG, brand niet in de slokdarm) voor orale toediening aan runderen en schapen. Propyleenglycol wordt gebruikt tegen slepende melkziekte bij hoogproductieve dieren. Het gebruik van propyleenglycol in de droogstand en het eerste deel van de lactatie bevordert de gezondheid en de melkproductie van de koe en het schaap. geeft een extra energie-boost aan melkgevende herkauwers. Helpt het tegen gaan van een negatieve energiebalans. Aanvullend diervoeder.

  Gebruiksaanwijzing Propyleenglycol Runderen
  Aanbevolen te gebruiken in de risicoperiode 3 weken voor het afkalven tot ca 6 weken na het afkalven.
  -Dosering via de krachtvoerautomaat; dagelijks 10ml per kilo brok.
  -Als energiebron rondom het afkalven 100 tot 200ml
  -Bij slepende melkziekte 2x daags 250ml per dier, gedurende maximaal 4 dagen. 

  Gebruiksaanwijzing Propyleenglycol Schapen
  -Schapen die slecht vreten in de laatste 3 a 4 weken voor het aflammeren: 2x daags 30ml per dier in de bek geven, gedurende maximaal 4 dagen.
  -Schapen die pas gelammerd hebben die slecht vreten en/of met slepende melkziekte: 2x daags 40ml per dier, gedurende maximaal 4 dagen.


  Meer Informatie
 6. Farm-O-San Colostrum Kalf (biestvervanger) 2 x 1,5kg

  Farm-O-San Colostrum Kalf (biestvervanger) 2 x 1,5kg

  Normale prijs: € 333,03

  Special Price € 300,00

  (Let op: Farm-O-San producten en Refractometers zijn ook los te bestellen zonder verzendkosten, voor overige producten geldt een minimaal (in combinatie met) 250kg voeders!)
  Ook bestelbaar per stuk, klik hier

  Heeft uw kalf biest nodig maar is het niet toegankelijk? Farm-O-San Colostrum is een voedermiddel voor pasgeboren herkauwers. Farm-O-San Colostrum is een biestvervanger voor kalveren die ook toepasbaar is bij moederloze opfok. Farm-O-San Colostrum is een gevriesdroogd colostrumpoeder. (Voor schaap- en geitlammeren is er een aparte variant - klik hier)

  Een snelle en hygiënische toediening van biest van hoge kwaliteit is zeer belangrijk voor een optimale start. Uit studies bij kalveren bleek dat 41% van de vaarskalveren een te laag gehalte aan antilichamen in het bloed had na de eerste dag. Bij stierkalveren is dit zelfs 57% op een leeftijd van 3 tot 8 dagen.
  Biest van de moeder is in principe het beste, want het bevat bedrijfsspecifieke antilichamen. De weerstand van de moeder en de hoeveelheid biest die de moeder produceert, beïnvloedt de biestkwaliteit. Gebruik een colostrum supplement als er geen kwaliteit biest of onvoldoende biest beschikbaar is. Het is een gevriesdroogd colostrum van gecontroleerde runderen. Colostrum kan mogelijke antistoffen bevatten van dieren die met een markervaccin tegen IBR geënt zijn. Derhalve dit product niet gebruiken bij stierkalveren die mogelijkerwijs voor KI worden gebruikt.
  Gebruik Farm-O-San Colostrum onmiddellijk na de geboorte, wanneer de natuurlijke biest niet beschikbaar is, of van slechte kwaliteit.
  -Voor kalveren, gebruik 1x 500 gram Farm-O-San Colostrum per kalf als biestvervanger. Los 500 gram op in 2-2,5 liter water (± 40 ° C).
  -Geef de colostrum direct na de geboorte (binnen 6 uur).
  -Bij meerdere toedieningen, Farm-O-San Colostrum tot maximaal 12 uur na de geboorte toepassen.

  Colostrum is 
  -Rijk aan immunoglobulines
  -Vrij van Mycobacterium Paratuberculosis spp. en Rhesus ziekte.
  -Gemakkelijk in gebruik: eenvoudig op te lossen 

  Colostrum draagt bij aan
  -Vitale pasgeborenen
  -Betere groei
  -Hogere weerstand
  -Betere bedrijfsresultaten

  In sommige gevallen is er geen biest beschikbaar of is het niet wenselijk pasgeboren herkauwers met biest van het eigen bedrijf te voorzien. Bij een moederloze opfok, (bijvoorbeeld door verstoting, ziektepreventie of een te groot aantal nakomelingen) is een biestvervanger noodzakelijk. Het is noodzaak dat deze pasgeboren herkauwers direct na de geboorte voldoende biest toegediend krijgen. Door opname van voldoende immuunstoffen, wordt het afweersysteem van het kalf  opgebouwd. Indien deze geen of onvoldoende biest krijgt zullen gezondheidsproblemen altijd voorkomen.

  De oplossing
  Colostrum is vrij van Mycobacterium Paratuberculosis spp. en Rhesus ziekte en bevat bovendien minstens 20% IgG. Dit geconcentreerde product in poedervorm moet zo spoedig mogelijk na de geboorte aan het kalf of lam verstrekt worden. Binnen 12 uur na de geboorte sluit de darmwand en worden geen immunoglobulines meer doorgelaten naar de bloedbaan. Kalveren en lammeren die Colostrum toegediend krijgen, zijn verzekerd van alle noodzakelijke afweerstoffen. Ziekteverwekkers krijgen geen kans en uw kalf of lam groeit beter.

  Analytische bestanddelen FOS Colostrum:
  Ruw eiwit: 50,0%
  Ruw vet: 2,0%
  IgG: > 20,0%
  IgA: 1,5-3,0%
  IgM: 1,0-2,5%

  Graag wijzen wij u op onze voersystemen waarin dit product is opgenomen;
  -Opfokschema fokkalveren intensief
  -Opfokschema fokkalveren regulier
  -Opfokschema vleeskalveren traaggroeiend
  -Opfokschema vleeskalveren standaard
  -Opfokschema vleeskalveren luxe rassen

  Download hier de productspecificatie van Farm-O-San Colostrum Kalf (PDF) (nieuw januari 2017)

  Meer Informatie
 7. Keuringsbrok Rundvee 10mm 20kg

  Keuringsbrok Rundvee 10mm 20kg

  € 9,74

  Deze brok is samengesteld uit grondstoffen zonder genetisch gemanipuleerde organismen (GGO / GMO). In onze fabriek worden echter wel producten met GMO geproduceerd. Daarom kunnen we nooit geheel de totale afwezigheid van GMO uitsluitend en is dit voer niet geschikt voor gecertificeerde NON-GMO programma’s!

  Vleesvee en fokvee dat naar keuringen of veilingen gaat moet halstermak zijn, vlot in de gangen zijn en blinken als een spiegel. Door 3 a 4 weken voor een keuring Keuringsbrok rundvee te verstrekken legt u in het rantsoen de nadruk op nutriënten die belangrijk zijn voor de gewrichten, de klauwen en de vacht. Keuringsbrok rundvee bevat chondroitine en glucosamine, deze combinatie stimuleert de aanmaak van kraakbeen en houdt de gewrichten in goede conditie. In deze brok heeft verhouding en dosering calcium, magnesium en fosfor extra aandacht gekregen. Veel van de mineralen in deze brok zijn bovendien in organisch verbonden vorm (chelaat) toegevoegd en daardoor zeer goed en snel opneembaar. Dit zorgt in combinatie met de omega 3 vetzuren uit lijnzaad voor een natuurlijk glanzende vacht die bovendien vuilafstotend is.

  Keuringsbrok rundvee

  -is zeer smakelijk
  -draagt bij aan soepele gewrichten
  -zorgt voor een glanzende vacht die vuilafstotend is
  -geeft uw vee een optimale showconditie

  Keuringsbrok rundvee is ook geschikt voor oude koeien of koeien met een conditieachterstand.
  Voeradvies: Start met het voeren van keuringsbrok 6 tot 8 weken voor de keuring, vervang eventueel het krachtvoer dat u op dat moment verstrekt. Voer minimaal 2kg per dier per dag. Halveer de hoeveelheid 3 dagen voor de keuring.

  Samenstellingsindicatie: Mais, lupinen, bietenpulp, gerst, palmpitschilfers, raapzaadschroot, tarwe, lijnzaad, rietmelasse, sojaschroot non-gmo, ontsloten mais, ontsloten gerst, calciumcarbonaat, magnesiumoxide, FIR-mineralen.

  Meer Informatie
 8. Farm-O-San Rediar (anti-diarree)

  Farm-O-San Rediar (anti-diarree)

  Normale prijs: € 43,71

  Special Price € 41,00


  Spijsverteringsproblemen bij kalveren zijn veel voorkomend en hardnekkig. Farm-O-San Rediar, een aanvullend dieetvoeder voor kalveren, is ontwikkeld ter stabilisatie van de water-en elektrolytenbalans in geval van spijsverteringsstoornissen (diarree). In de darmen van het kalf vormt Farm-O-San Rediar een unieke gel. Toediening van Farm-O-San Rediar is veilig in gebruik en het toegevoegde probioticum zorgt voor ondersteuning van de bacteriële balans in de darmen. Gebruik Farm-O-San Rediar in geval van spijsverteringsstoornissen (diarree) bij kalveren tot 6 maanden. De schade die aangericht wordt aan de gezondheid en groeiontwikkeling is duidelijk zichtbaar. Uitdroging als gevolg van deze spijsverteringsproblemen is de primaire oorzaak van vroege kalfsterfte. Het heeft een grote invloed op de prestaties van de kalveren en daarmee op de resultaten van uw bedrijf. De oplossing Rediar is een effectief, uitvoerig getest product en wordt op grote schaal gebruikt voor de ondersteuning van spijsverteringsproblemen bij kalveren. Door zijn specifieke werkingsmechanisme, zal Rediar snelle ondersteuning leveren. Rediar reguleert de spijsvertering en ontlastingconsistentie met behulp van specifieke natuurlijke vezels. Het voorkomt uitdroging en ondersteunt het herstel van de darmflora. Rediar is veilig en kan afzonderlijk of in combinatie met medicatie worden toegepast. Rediar ondersteunt dit veelvoorkomend probleem met een krachtige en praktische aanpak!

   

  Download hier de productspecificatie van Farm-O-San Rediar (PDF)

  Meer Informatie
 9. Farm-O-San Reviva (Koedrank)

  Farm-O-San Reviva (Koedrank)

  € 41,28

  Reviva is dè energiedrank voor pasgekalfde koeien.
  Iedere melkveehouder zorgt tijdens de droogstand voor een optimaal rantsoen. Dit om na de geboorte van het kalf zo snel mogelijk naar de lactatietop te komen. Na het afkalven moet de koe snel herstellen. Hiervoor heeft ze goed beschikbare energie, mineralen, electrolyten en vitaminen nodig. Deze stoffen kunt u eenvoudig verstrekken met Reviva, een smakelijke energiedrank voor de koe. Farm-O-San Reviva (voorheen bekend als Koedrank) is dé goed opneembare, smakelijke energiedrank voor koeien na het afkalven voor het snel aanvullen van vocht- en mineralenverlies. Bovendien bevat Farm-O-San Reviva toegevoegde vitamines. Door het verstrekken van Farm-O-San Reviva, een aanvullend diervoeder, wordt de koe ondersteund na het afkalven en draagt Farm-O-San Reviva bij aan de activiteit en de ruwvoeropname.

  Een paar dagen voor het afkalven verandert er veel in het lichaam van de koe. Door hormonale effecten wordt het lichaam voorbereid op de geboorte van het kalf en de start van de lactatie. De koe moet na het afkalven veel calcium uit het lichaam vrijmaken. Wanneer dit proces niet voorspoedig verloopt, kan melkziekte ontstaan. Voor en tijdens het afkalven vreet de koe weinig of niets, maar ze verliest wel veel vocht en elektrolyten. Het gevolg is dat de koe na afkalven vaak slap en futloos is.

  De oplossing
  Door direct na het afkalven Reviva te verstrekken, herstelt uw melkkoe snel van de inspanningen. Een positieve start van de lactatie is gemaakt: 

  -De goed beschikbare energie in Reviva maakt de koe actiever
  -Ze start snel met de opname van ruwvoer
  -Het grote aandeel goed beschikbare Calcium helpt de koe om voldoende calcium vrij te maken voor de melkproductie.
  - Reviva is rijk aan vitamines, welke de weerstand ondersteunen.

  Download hier de productspecificatie van Farm-O-San Reviva Koedrank (PDF)

  Meer Informatie
 10. Rundveekoek (Kasper Faunafood) (20kg)

  Rundveekoek (Kasper Faunafood) (20kg)

  € 11,80

  Rundveekoek is een aanvullend diervoeder voor rundvee en dient gevoerd te worden naast voldoende ruwvoer van goede kwaliteit. Rundveekoek voorziet in een aanvulling op de noodzakelijke vitamine en mineralen. De rijke samenstelling met onder meer lijnzaadproducten zorgt voor glanzende dieren. Rundveekoek is zeer smakelijk en daardoor geschikt om runderen te lokken of mak te maken. Rundveekoek is door de hoge smakelijkheid en de positieve invloed op de vacht bij uitstek geschikt voor hobbykoeien of vee dat naar keuringen of veilingen gaat.

  Graag wijzen wij u op onze voersystemen waarin dit product is opgenomen;
  -Opfokschema vleeskalveren traaggroeiend
  -Opfokschema vleeskalveren standaard
  -Opfokschema vleeskalveren luxe rassen

  Rundveekoeken worden ook wel veekoeken, lijnkoeken of lijnzaadkoeken genoemd.

  940 VEM / 90g DVE.

  Samenstellingsindicatie: bietenpulp, tarwe, mais, palmpitschilfers, tarwegries, rietmelasse, maisglutenvoer, citruspulp, zonnebloemzaadschroot, lijnzaadschilfers, raapzaadschroot, krijt, lijnzaad, magnesiumoxide en zout.

   

  tags: Arie blok, weidekoek, veekoek, lijnkoek

  Meer Informatie

Onderdelen 1 tot 10 van totaal 24

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in