nuttige informatie over het voeren van zoogkoeien en vleesvee - door Voerwaarts.nl

Bij luxe bevleesde rassen zoals Belgische Witblauwe en Verbeterd Roodbont draait het om een zware bespiering, een hoog slachtgewicht en een excellente vleeskwaliteit. De opfok van kalveren vormt door geringe biesthoeveelheden nog wel eens een uitdaging. Bij voorziene problemen met de kwaliteit van de biest of de hoeveelheid beschikbare biest, kan biest van een andere koe of een biestvervanger worden ingezet.

In de laatste fase van het afmesten (rijping), kunt u naast een hoog slacht gewicht een behoorlijke invloed op de kwaliteit van het vlees uitoefenen. Met de juiste voeders op het juiste moment in combinatie met passend ruwvoer realiseert u een maximale bespiering. Met onze voersoorten en voerschema’s helpen we u daar graag bij.

Download hier het Voerschema Vleesvee Luxe rassen (pdf) of bekijk het hieronder:

Voerschema vleesvee luxe rassen
geschikt voor Belgische Witblauwe en Verbeterd Roodbont

Moederloze opfok

Vite Milk 40MMP bevat 40% magere melkpoeder en is zeer goed oplosbaar. De magere melkpoeder in  Vite Milk 40MMP  zorgt voor stremming in de lebmaag. Daardoor kan het eiwit al in de lebmaag voorverteren, is de toevoer naar de dunne darm gelijkmatiger en gaat de verdere vertering in de dunne darm nog gemakkelijker. Het hoge aandeel magere melkpoeder zorgt in combinatie met de voorgeschreven dosering voor een goede bespiering van de kalveren.

Bereidingswijze melk & aandachtspunten opfok

 

  • Meng melkpoeder met een watertemperatuur van 45° tot 50°C. Drinktemperatuur: 39° tot 41°C
  • Let op de correcte concentratie: In één liter melk 140 gram poeder. 140g poeder + 860ml water: 1,40kg melkpoeder + 8,60L water maakt 10 liter melk
  • Bij een automaat die ingesteld wordt met een hoeveelheid poeder per liter water, voegt u 163g melkpoeder per liter water toe.
  • Gebruik altijd vers en schoon drinkwater.
  • Kapotte spenen bij speenemmer of automaat direct vervangen.
  • Indien de dagtemperatuur <0°C is, de voerhoeveelheid met minimaal 10% verhogen om de aan de benodigde extra energievoorziening te voldoen.
  • Vanaf de 2e week is het goed om vers drinkwater te verstrekken. Let op de temperatuur van het water. Het drinken van te koud water kost het kalf veel energie om dit in het lichaam op te warmen.
  • Het gebruik van een kalverdekje (bodywarmer) en/of warmtelamp in de eerste 3 weken is aan te raden om energieverspilling van het kalf te voorkomen. Het draagt bij aan een lager voerverbruik.

 

Kalf bij zoogkoe

Extensief afmesten en opfok zoogkoeien(weidegang)

Intensief afmesten (op stal)

Afmesten van ossen of oude koeien

Het vleesveevoer van Voerwaarts is in zakken van 20kg verkrijgbaar bij verkooppunten door heel Nederland. Informeer naar onze dealeradressen, vraag naar Voerwaarts voer bij uw dealer  of bestel via Hobbyfarming.nl (voordelig vanaf 250kg totaalbestelling) of 123voer.nl (per zak per postpakket).

Voerwaarts BV
Kapelweg 9
7065AN Sinderen
Email: info@voerwaarts.nl
Whatsapp: 06 13125684 (niet bellen)
Tel. 0315 – 230083

Tags: dikbil, dikbillen, belgische witblauwe koe.